Gradjevinarstvo

PVC ili ALU stolarija

PVC ili ALU stolarija

Pri izboru PVC stolarija ili Alu stolarija iskustva su podeljena. Neko daje prednost ceni, neko funcionalnosti neko izgledu. U principu sve je stvar ličnog iskustva. Ako bi govorili o manama PVC stolarije bile bi da se stakla prozora izradjenih od 5-okomornih i 6-o komornih profila magle a da se ALU stolarija sa ALU hladnim profilima bez termo prekida znoji zimi. Tako da kad birate razmislite šta vam je bitno. Međutim, da ne nabrajamo samo mane kojih je definitivno samo po jedna, već gore navedena. Prednosti su zaista velike, očigledne i proverene!
Lično kad bih birala odlučila bih se za ALU stolariju sa termoprekidom. Možda je tu cena malo ograničavajući faktor ali u svakom slučaju ugradnja ili zamena postojeće stolarije, definitivno je investicija. Pored dvoumljenja PVC ili ALU treba voditi računa o izboru stakla, jer ono ipak čini najveću površinu otvora. Tu je izbor prilično velik… peskareno staklo, stop sol staklo, fotogrej, argon staklo … itd. Postoji mogućnost ugradnje komarnika, zaštitne mreže protiv insekata, PVC roletne, izbor boja, oblika i namene je velik. Dihtovanje pri bilo kojem izboru je svakako savršeno ukoliko su stolariju radili profesionalci. Vek ovih vrsta stolarije značajno je povećan u odnosu na drvenu stolariju.

alu-ili-pvc-stolarija

PVC i Aluminijumska stolarija su idealni kako za stambene tako i za poslovne prostore, jer su ako ne jeftino a onda zasigurno kvalitetna rešenja. U svakom slučaju dugovečniji su od drvene stolarije a samim tim isplativiji kao investicija. Ovim sistemima mogu se prevazići problemi nekih arhitektonskih rešenja kao što su zatvaranje terasa, stakleni zidovi, pregradni zidovi a svojom lepotom se uklapaju u skoro sve stilove. Toplotna izolacija je takođe jedan od faktora na koje investiciono treba voditi računa. Isto važi za zvučnu izolaciju pogotovo ako se stan nalazi u bučnijoj zoni. Prostor u kojem živite svakako treba da bude vaša oaza mira. Na kraju krajeva mir vam treba i na poslu kako bi mogli biti skoncentrisani na njega, ma čime da se bavite. U te svrhe argon staklo je nezaobilazno kao sastavni deo vaše stolarije.
U principu ono što je najbitnije od svega pri ugradni ili zameni stolarie jeste odnos cene i kvaliteta a tu malo prednjači PVC.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *