Lepota i zdravlje

Povećanje grudi i samopouzdanja

Zašto povećanje grudi?

Žene koje iskazuju interesovanje za povećanje grudi uglavnom ne žele taj estetski zahvat u cilju podizanja sopstvenog samopouzdanja, već uglavnom zbog nezadovoljstva izgledom i „neskladom“ tela. Ali, uprkos tome, povećanje grudi može da utiče na to da se samopouzdanje dodatno poveća. Povećanje grudi treba da podrazumeva estetski i funkcionalni izraz zadovoljstva žene. Zbog čega su žene zainteresovane za ovaj estetski zahvat? Razlozi su mnogobrojni. Na primer, estetski razlog može da bude izgled grudi nakon porođaja, potom nedostatak punoće, neuravnotežen izgled, itd. Funkcionalni razlozi se često mešaju sa estetskim. Ono što je bitno naglasiti jeste da treba imati realna očekivanja i da glavni cilj bude postizanje što prirodnijeg izgleda grudi. Istraživanja pokazuju da je ogroman broj žena koje su izvršile operaciju povećanja grudi izrazio zadovoljstvo u život nakon ovog zahvata. Takođe, zabeleženo je da im je samopouzdanje na većem nivou. Šta god bio razlog ili koje god da su ambicije ove žene imale, ugradnja implanta im predstavlja veliko zadovoljstvo. Bitno je naglasiti da ovde može da važi pravilo – manje je više.

estetsko-povecanje-grudi

Dakle, uz malu korekciju veličine grudi žene mogu da načine veliki korak ka povećanju svog samopouzdanja. Zato žene trebaju da znaju da sama punoća i volumen nisu od najvećeg značaja u celokupnom procesu. Ono što je takođe bitno navesti jeste da žene koje se osećaju zadovoljno nakon operacije povećanja grudi imaju motivaciju za usvajanjem i sprovođenjem zdravih životnih navika, kojima će u budućnosti održavati izgled. Na primer, nije redak slučaj da žene koje izvrše povećanje grudi ostave pušenje nakon operacije i počinju da se fizički aktiviraju i zdravije hrane kako bi održavali novi izgled.

povecanje-grudi-hiruski

Naravno, bitno je naglasiti da cilj kada je u pitanju estetska hirurgija, odnosno sami zahvati ne mogu da budu rešenje za probleme koje žene imaju u životu. Plastičnom hirurgijom je moguće vršiti korigovanje izgleda tela, što nije u direktnoj vezi sa životom pacijentkinje. Ono na šta plastična hirurgija može (i to indirektno) da utiče jeste pozitivan stav o daljem životu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *