Lepota i zdravlje

Sve što trebate da znate o povećanju grudi

Sve što trebate da znate o povećanju grudi

Možda ste u nekim situacijama razmišljali kako bi i šta bi bilo kada biste izvršili povećanje grudi estetskim putem. Estetska hirurgija upravo ovaj zahvat predstavlja kao najpopularniji u današnje vreme, pored još nekih zahvata kao što su povećanje usana, korekcija nosa, liposukcija, abdominoplastika, itd. Iako je povećanje grudi u današnje vreme postalo bukvalno rutinska metoda, ipak se morate dobro informisati o ovom zahvatu, a potrebno je da obavite razgovor sa estetskim hirurgom koji će vas detaljnije informisati o svim pojedinostima koji se tiču iste. Neka od standardnih pitanja koja se postavljaju hirurzima, a tiču se ove tematike, su:

povecanje-grudi
povecanje-grudi
  • Zašto žene žele ovaj zahvat? – ukoliko vi ne želite da izvršite povećanje grudi estetskim putem, sigurno se pitate šta ostale žene koje interesuje ovaj vid estetske hirurgije tera da razmišljaju o njemu. Moguće je dati mnogo odgovara na ovo pitanje, ali suština im je ista – one jednostavno žele kvalitetniji i srećniji život. E sad, svako ima neke svoje principe i standarde po pitanju kvaliteta života, ali velikom procentu žena je bitno i ono što vide u ogledalu. Naravno, ne uračunavamo u celu priču one kojima je ova operacija potrebna zbog zdravstvenih problema (na primer, masektomije). Žene koje se interesuju za ovaj zahvat žele da poprave svoje samopouzdanje, i smatraju da je ovo jedan od načina kojim mogu da utiču na njega.
  • Koliko je opasna totalna anestezija? – kao i kod velike većine estetskih zahvata, i kod povećanja grudi je potrebno pacijentkinju staviti u totalnu anesteziju. Bitno je naglasiti da je ova oblast u moderno vreme izuzetno rutinska i stabilna, te ne morate da se brinete o tome. Naravno, vaš hirurg će pre samog zahvata zahtevati sve analize koje su potrebne da bi se stekao uvid u vaš organizam, na osnovu čega će se doneti odluka o odgovarajućoj anesteziji.
  • Da li je ovaj zahvat bolan? – pošto se ovaj zahvat sprovodi pod anestezijom, možete da očekujete da će biti bolova nakon što se probudite. Međutim, nemate razloga za brigu, jer su bolovi slabog intenziteta i traju veoma kratko, i već nakon par dana možete da se vratite vašem redovnom životu.
uvecanje-grudi
uvecanje-grudi
  • Da li je moguće izvršiti povećanje grudi ukoliko u budućnosti planiram decu? – izuzetno je bitno naglasiti da se ovim zahvatom ni na koji način ne utiče na mlečne žlezde. Stoga, ukoliko želite da rađate, a želite da povećate grudi, ne morate da brinete o tome.
  • Da li ovaj zahvat trajan? – jeste. Ali, morate da uzmete u obzir uticaj gravitacije, a pogotovo ukoliko ugrađujete veće implante, te je moguće da dođe do opuštanja grudi. Ukoliko se to desi, moguće je da izvršite drugi zahvat (podizanje grudi) koji bi trebalo da reši ovu situaciju.
  • Šta je bitno nakon donošenja odluke o povećanju grudi? – primarno je bitno da vaš estetski hirurg bude kvalitetan stručnjak u ovoj oblasti. Nakon što ga nađete, o svim detaljima će vas obavestiti on, jer je na njemu da prati stanje vašeg zdravlja, sam zahvat, kao i postoperativni oporavak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *