Usluge

Rentiranje vozila – šta i kako?

Odluka za korišćenjem automobila kao načina prevoza svakako ima svoje prednosti, kao što su, na primer, dolaženje do mesta do kojih je teško doći na neki drugi način (pešaka, biciklom, itd.). Ukoliko ne posedujete svoj lični automobil, a ima potrebu za njim da biste otišli na neko putovanje, jeste rentiranje automobila u nekoj rent a car Beograd agenciji. Rentiranje automobila kod ovakvih agencija ima svoje prednosti, a kao glavne se navode ekonomičnost, nezavisnost, organizovanost, itd. Bitno je naglasiti da se, u određenim situacijama, rentiranje vozila u rent a car agencijama smatra jeftinijim od putovanja taksijem. Šta je, u kratkim crtama, potrebno da znate kada rentirate automobil:

rent-a-car-beograd

  • Cena – uglavnom rent a car agencije naplaćuju rentiranje po danima. Dakle, cene se računaju po broju dana na koje rentirate vozilo. U većini slučajeva rent a car agencija daje određene popuste ukoliko automobil rentirate na više dana. Takođe, cena rentiranja zavisi i od klase automobila koje rentirate, što znači da rentiranje vozila iz više klase košta više nego onog iz niže klase. Cena rentiranja zavisi i od toga da li ćete automobil vratiti u stanju u kom ste ga i dobili, što znači da bilo kakva oštećenja i troškove popravke snosite vi. Pored toga, agenciji prilikom preuzimanja automobila plaćate i depozit (kod nekih agenciji ne), koji predstavlja osiguranje od oštećenja, kašnjenja u vraćanju automobila, itd.
  • Izbor automobila – prilikom odabira vozila koje ćete rentirati, obratite pažnju na stanje u kome se to vozilo nalazi. Tokom preuzimanja i vraćanja automobila ćete potpisivati obrazac o stanju vozila, pa je nepotrebno naglašavati koliko je ovo bitna stvar. Ukoliko se činjenice koje su navedene u tom obrascu (koji ste vi potpisali) i realna situacija razlikuju, vi ćete snositi troškove. Pored ovoga, bitno je da sagledate da li je automobil dovoljan za vaše potrebe u vidu prostora za prtljag, prostora za putnike, itd. Takođe, potrebno je da vidite kakvi su putevi ka mestu u koje idete, jer ako su putevi lošiji i oštećeniji, preporučuje se rentiranje jačih vozila. Možete proveriti, a i ne morate (sve u zavisnosti od vaših potreba) da li vozila poseduju GPS uređaj, sedište za bebe i drugu dodatnu opremu.rent-a-car-agencija
  • Rezervacija rentiranja – u određenim delovima godina, pogotovo kad su praznici i godišnji odmori, agencije za rentiranje vozila mogu biti pretrpane zahtevima za rentiranje automobila. Da biste ovo izbegli preporučuje se da izvršite rezervaciju automobila određeni vremenski period pre samog korišćenja vozila. Jer, svakako da ne želite da dođete u situaciju da idete od jedne do druge rent a car agencije i da vam govore kako trenutno nemaju vozila na raspolaganju.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *