Gradjevinarstvo

Pre kupovine pvc stolarije morate znati

Pre kupovine pvc stolarije morate znati

PVC stolarija – sam kvalitet PVC stolarije se konstantno potvrđuje već više od nekoliko desetina godina. Prozori napravljeni od tvrdih PVC profila mogu trajati dugi niz godina bez vidljivih promena. Neki od ispitanih parametara, zavisno od uslova u kojima se prozor eksploatiše, tipa klime, osunčanosti, i sl., vremenom može opasti ali nikako ispod granične vrednosti. Naprotiv na osnovu brojnih istraživanja dokazano je da oni imaju niz prednosti u odnosu na drvene ili aluminijumske. Današnji kupac koji postaje svestan nužnosti kvaliteta izrade u prilici je da bira između razlicitih proizvođača profila kao i krajnjih proizvođača stolarije. Moderna gradnja zahteva rešenja koja su optimalna po pitanju funkcionalnosti i dizajna. Kako bi Vaš poslovni objekat, porodična kuća ili stambena zgrada zadovoljila visoke tržišne kriterijume u smislu estetike i kvaliteta potrebno je odabrati pouzdanog i proverenog partnera u svim etapama izgradnje.

pvc-stolarija-proizvodnja

Prozori i vrata od PVC-a znatno štede energiju (leti kod hlađenja i zimi kod grejanja), vrlo su jednostavni za održavanje i rukovanje. Na kraju tržište je to koje pokazuje da proizvodnja i prodaja PVC-a stalno raste. Cena je negde otprilike kao i cena drvene stolarije, i do 50% niža od ALU stolarije, zato je zastupljena negde oko 80% u proizvodnji. Zamena stare PVC stolarije ako se radi, radi se isključivo iz estetskih razloga kako bi se ugradila savremenija i estetski doteranija tehnologija PVC stolarije. PVC prozori se ubrajaju u najzahtevnije građevinske elemente u kući – stanu, oni daju ton arhitekturi, mogu povećati ali i smanjiti materijalnu vrednost kuće, stana. Čvrstoća, toplotna izolacija i zaštita od buke ono su što svaki PVC prozor mora nuditi, sve ostalo moguće je ugraditi i nadodati. Sistemi sa nekoliko komora  osiguravaju da svojstva prozora budu kvalitetna, a zatvaranje i zaključavanje na nekoliko tačaka osigurava vas od provala i nasilnog otvaranja prozora, što nude kvalitetni okovi. Zastakljivanje se vrši sa unutrašnje strane, a staklo učvršćujemo lajsnom za tu namenu koja dodatno daje stabilnost. PVC prozore i PVC vrata moguće je izraditi u svim željenim oblicima otvaranja (jednokrilno, dvokrilno, obrtno-kipno, klizno, lučno, okruglo) i bojama (bela, braon, imitacija drveta-mahagoni i zlatni hrast). PVC stolarija – PVC prozori i PVC vrata, se mogu dekorisati ukrasnim lajsnama u staklu koje mogu biti u beloj i zlatnoj boji kao i različitim varijacijama stakala koje pored estetskog izgleda omogućavaju i veću zaštitu od buke, Sunca i UV zračenja.

pvc-stolarija

PVC stolarija je svojom širokom primenom u građevinarstvu i izuzetnim iskustvima u svakodnevnom životu uspela da promeni predrasude koje su postojale o njoj kao jeftinom materijalu, lošeg kvaliteta. Preuzela je primat u oblasti energetske efikasnosti u odnosu na ostale materijale i osvojila tržište svojim izuzetnim osobinama. U modernoj arhitekturi su konačno imali materijal koji se može naći u širokom spektru boja, a od kog se mogu izraditi i veoma zahtevni oblici prozora i vrata. Dugoročno gledano PVC stolarija je sa aspekta energetske efikasnosti tj. uštede energije veoma isplativa investicija. Ove činjenice su savremeni kupci svesni i to je jedan od razloga velike rasprostranjenosti ove vrste stolarije.

Pri montaži PVC prozora možete se odlučiti i za okapnice i potprozorske daske koje postoje u svim veličinama. Treba istaći da je PVC stolarija vrlo otporna na razne atmosferske uticaje: hladnoća, vlaga, toplota, i drugo. Održavanje praktično i ne postoji (samo brisanje vlažnom krpom) za razliku od drvene i metalne stolarije koju treba šmirglati, farbati, zaštićivati i sl.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *