Internet

Povećajte prepoznatljivost vašeg biznisa na internetu

Povećajte prepoznatljivost vašeg biznisa na internetu

Smatrate da uz pomoć interneta možete da utičete na poboljšavanje pozicije vašeg biznisa? Samo niste sigurni kako to tačno da sprovedete? Ne brinite, niste jedini. Većina ljudi je u istom problemu. Pitate se kako da korisnici, odnosno potencijalni kupci počnu da prate vaš rad i definitivno prelome da postanu kupci? Trebate da:

prisustvo-biznisa-na-internetu

  • Budete prepoznatljivi – vizuelni identitet je izuzetno bitan. Budite prepoznatljivi po bojama koje koristite, po logou vaše firme, po načinu na koji komunicirate sa korisnicima. Imajte u vidu jednu stvar – danas je sve vizuelno! Ako nešto nije lepo na oko, korisnici uglavnom to neće ni gledati, uprkos potencijalno dobroj ponudi. Stoga, dobar logo dizajn i web dizajn su vam potrebni da biste „iskočili iz mase“.
  • Budete jedinstveni – neka vaš web sajt ima kvalitetan i jedinstven sadržaj. Informacije koje su od značaja za vaš biznis izlažite jasno, jednostavnim jezikom, i neka ne bude pretrpan raznim grafičkim sadržajima! Vodite se onim „manje je više“. Trudite se da se korisnicima obraćate jezikom koji oni mogu da razumeju. Korišćenje stručnih termina neće pomoći korisnicima da razumeju šta im tačno nudite i mogu otići dalje u potrazi za više informacija.

biznis-na-internetu

  • Koristite društvene mreže – za promovisanje biznisa, društvene mreže su prava stvar. Postoji mogućnost da većina vaših klijenata koristi neku od društvenih mreža, a kad ste saznali to, znate gde ih možete naći u svakom trenutku. Veoma je važno da koristite društvene mreže koje koriste vaši potencijalni kupci ili klijenti. Fokusirajte se na njih a ni prisustvo na ostalim društvenim mrežama vam neće škoditi.  Kada kažemo da se fukusirate na potencijalne kupce to zavisi od vrste posla kojim se bavite i onim što nudite na vašem sajtu. Zavisno od toga kreirajte nastup na društvenim mrežama. Daćemo vam jedan klasičan primer da bude jasnije. Ako kreirate nastup na društvenim mrežama za prodaju garderobe za vas su prioritet facebook i instagram. Google pretraga nije za kupce garderobe mnogo interesantna. Nasuprot ovome je ako kreirate nastup na društvenim mrežama za prodaju nekretnina. U tom slučaju SEO optimizacija za google pretragu i oglašavanje na pretraživačima poput google putem adwords kampanje je apsolutni pioritet. Kampanja na facebook-u i instagramu vam u tom slučaju neče doneti mnogo kupaca.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *