Usluge

Dodatna oprema kod rent a car automobila

Dodatna oprema kod rent a car automobila

Ukoliko imate potrebu za nekim vidom dodatne opreme, kod vaše rent a car agencije se možete raspitati koju dodatnu opremu ima u ponudi. Agencija ima obavezu da vam je osigura i preda na korišćenje, a u nekim situacijama je čak u obavezi i da vas upozori na korišćenje nekog vida dodatne opreme (na primer, zimske gume ili lanci za sneg tokom zimskog perioda). Najčešće traženi vidovi dodatne opreme su svakako već navedena oprema za sneg, sedišta za decu, krovni nosači i GPS navigacioni sistem. Rent a car Beograd agencije prate moderne trendove, tako da ne bi trebalo da bude problema prilikom obezbeđivanja ove opreme svojim korisnicima.

rent-a-car-agencija

  • Zimska oprema – svi automobili tokom zimskog perioda bi trebalo da imaju odgovarajuće gume i eventualno lance za sneg. To je zakonska obaveza za sve vlasnike automobila, pa tako i za rent a car agencije, te se moraju pridržavati toga. Pre nego što preuzmete automobil od vaše agencije, obavezno proverite da li se lanci za sneg nalaze u vozilu ili ih morate preuzeti sami.
  • Oprema za decu – ukoliko ćete u rentiranom automobilu prevoziti i decu, morate se informisati o odgovarajućoj opremi (sedištima) koja su potrebna da bi se deca bezbedno vozila. Pored sedišta, bitni su i pojasevi, koji su u većini slučajeva sastavni deo svakog automobila. Obavezno navedite uzrast dece kako bi od vaše agencije dobili odgovarajuću opremu. Bitno je takođe naglasiti da sedišta za decu ne smeju da se montiraju na prednje sedište automobila, a posebno ukoliko ono ima vazdušni jastuk. Pored toga, pojasevi moraju da budu postavljeni na pravi način, kako bi efikasno obavljali svoju funkciju.

rent-a-car-beograd

  • Krovni nosači – ovaj vid dodatne opreme nije interesantan svim korisnicima rent a car usluga i ređe se koristi. Zato, potrebno je da se kod vaše agencije raspitate da li su krovni nosači u ponudi dodatne opreme, i ako jesu, da ih na vreme rezervišete za korišćenje.
  • GPS – sistem globalnog pozicioniranja (GPS) je u moderno vreme veoma popularan vid dodatne opreme u automobilu. Ovaj uređaj vam može biti od izuzetne koristi za snalaženje i kretanje, a pogotovo ukoliko idete u vama nepoznatu sredinu.

 

Pored ove, u ponudi rent a car agencija postoji još vidova dodatne opreme, a o toj, ali i već navedenoj opremi se detaljnije raspitajte kod vaše agencije, kako biste pribavili sve potrebne informacije o istoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *